Председник добио необичну торту за Дан општине

Дан општине за многе њене грађане је празник који се поштује и слави. Нарочито међу генерацијама које имају одређена животна искуства. Некада су се за тај дан пуштали за саобраћај путеви и други јавни објекти, а отварале су се и капије по неке фабрике. То је раздобље иза нас и представља историјско наслеђе.

Сада нема тог ентузијазма и ишчекивања. Брзо се живи и мало се има времена и стрпљења за заједничку радост и доживљај колективног успеха. Додуше, и градитељи нису баш поуздани са роковима, а у борби за личне интересе одавно смо престали да водимо рачуна о нашем односу према заједници, очекујући да више она нама пружи него ми њој. И то без обзира на наше материјално стање. А најчешће у томе предњаче они који би требали да буду пример за супротно понашање.

На срећу има и особа које још увек доживљавају Дан општине као светковину. Једна од њих је и одборница Гордана Васиљевић из Вукашиновца која је поводом овог догађаја за госте донела торту са симболима општине Алексинац. Овај поклон је уручила председнику општине Далибору Радичевићу, који је наложио да се торта послужи за време свечаног ручка. Гордана због обавеза није присуствовала ручку, али је задовољна што је на неки начин допринела да добродошлица гостима буде и слатка.

Гордана је само једна од неколико особа које учествују у јавном животу наше општине, а да су своју егзистенцију обезбедили у иностранству. Они својим ангажовањем желе да допринесу развоју своје заједнице, и обично су то сеоске средине.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × three =