Вило се коло у Великом Дреновцу

Иако је лоше време на тренутак прекинуло Међународни дан спорта и вече фолклора у Великом Дреновцу, окупљена публика није била ускраћена за целовечерњи програм.

Првобитно је планирано да концерт буде одржан на отвореном, али грмљавина је условила да програм буде одржан у тамошњем Дому културе, па је публика у затвореном гледала наступе Културно уметничких друштва „Липеˮ из Липе у општини Смедерево, „Мозаикˮ из Ниша и „Севдахˮ из Скопља . Наравно, част до отвори и завори концерт имали су домаћини из КУД „Видовдан ˮ.

Пре концерта одржана су спортска такмичења у неколико народних дисциплина. У надвлачењу конопца најуспешнија је била екипа Месне заједнице Дражевац, највише поена у пикаду имала је Слађана Ивановић, док је прво место у скоку у даљ припало Ивану Филаћу. Када је реч о трци у џаку, у млађој категорији најбржа је била Николија Павловић, а у старијој Виктор Нешић.

Организатори ове манифестације биле су Месне заједнице Велики Дреновац и Грејач, као и КУД „Видовданˮ из Великог Дреновца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 + 7 =