U Aleksincu: Premijerno dokumentarac o Tomi

Centar za kulturu i umetnost Aleksinac u subotu, 20. novembra, po četvrti put organizovaće manifestaciju „Sećanje na Tomu Zdravkovića”. Ova aleksinačka ustanova u saradnji sa Siti grupom iz Niša inicirala je snimanje dokumentarnog filma „To je Toma, pesnik i nesretnik”. Premijerno ovo ostvarenje biće prikazano u Velikoj sali Doma kulture u Aleksincu u subotu 20. novembra u 20 sati.

Premijera dokumentarnog filma o Tomi, prema najavama organizatora, je na dan njegovog rođenja 20. novembra. Veliki pevač rođen je tog datuma 1938. godine u Aleksincu, a preminuo je 1991. godine. U godini kada se obeležava tri decenije od Tomine smrti javnost ima priliku da pogleda dva filma o njemu. Igrani, koji je već obišao bioskopske sale, i ovaj dokumentarni čija će premijera biti u Aleksincu. Režija i scenario filma „To je Toma” povereni su Bobanu Rajkoviću i Vladimiru Ristiću, a idejni tvorac ovog projekta je Miloš Paović. Po rečima režisera Rajkovića, ovim ostvarenjem otkriće se mnogi detalji o pesniku tuge koji su do sada javnosti bili nepoznati.

Zbog aktuelne epidemijske situacije i primene odgovarajućih mera, u sali gde će biti prikazan dokumentarni film broj mesta je ograničen na 220. Cena pojedinačne ulaznice iznosi 300 dinara. Pokrovitelj manifestacije „Sećanje na Tomu Zdravkovića” je Opština Aleksinac.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

fourteen + 5 =