У Алексинцу: Премијерно документарац о Томи

Центар за културу и уметност Алексинац у суботу, 20. новембра, по четврти пут организоваће манифестацију „Сећање на Тому Здравковића”. Ова алексиначка установа у сарадњи са Сити групом из Ниша иницирала је снимање документарног филма „То је Тома, песник и несретник”. Премијерно ово остварење биће приказано у Великој сали Дома културе у Алексинцу у суботу 20. новембра у 20 сати.

Премијера документарног филма о Томи, према најавама организатора, је на дан његовог рођења 20. новембра. Велики певач рођен је тог датума 1938. године у Алексинцу, а преминуо је 1991. године. У години када се обележава три деценије од Томине смрти јавност има прилику да погледа два филма о њему. Играни, који је већ обишао биоскопске сале, и овај документарни чија ће премијера бити у Алексинцу. Режија и сценарио филма „То је Тома” поверени су Бобану Рајковићу и Владимиру Ристићу, а идејни творац овог пројекта је Милош Паовић. По речима режисера Рајковића, овим остварењем откриће се многи детаљи о песнику туге који су до сада јавности били непознати.

Због актуелне епидемијске ситуације и примене одговарајућих мера, у сали где ће бити приказан документарни филм број места је ограничен на 220. Цена појединачне улазнице износи 300 динара. Покровитељ манифестације „Сећање на Тому Здравковића” је Општина Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 2 =