U Aleksincu obuka za instruktore A kategorije

Aleksinac će od 27. do 29. jula biti domaćin za stotinak učesnika u programu obuke instruktora za A kategoriju. Polaznici će biti, kako je rečeno na jučerašnjoj sednici Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima opštine Aleksinac, iz svih krajeva juga Srbije. Obuka će biti sprovedena na poligonu kod hotela Bosforus od strane ovlašćenih instruktora od Agencije za bezbednost saobraćaja.

Poznavaoci prilika kažu da su ovakve obuke neophodne za instruktore kako bi se unapredile njihove praktične veštine. Aleksinac je do sada bio domaćin obuka koje su bile organizovane za vozače i vlasnike motora, a prvi put praktična obuka biće organizovana i za instruktore A kategorije.

Ilustracija (foto: arhiva Alpress)

Ivan Petrović iz aleksinačke auto škole „Zebraˮ ističe značaj ovog trodnevnog skupa.

‒ Što se tiče obuke za A kategoriju, imajući u vidu broj nastradalih prošle i naročito ove godine na početku sezone, Agencija za bezbednost saobraćaja je primetila da je potrebno ne samo poboljšati obuku kandidata za sve A kategorije, nego da se unapredi i znanje instruktora i ispitivača. Velika je stvar za Aleksinac što će obuka instruktora iz nekoliko okruga sa juga Srbije biti održana ovde ‒ kaže naš sagovornik.

Stručnjaci kažu da osim bolje obuke vozača motora i njihove povećane pažnje, da bi se smanjile nezgode u saobraćaju u kojima učestvuju motociklisti neophodna je i veća opreznost ostalih učesnika.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

6 − 5 =