Energetska efikasnost

U Aleksincu obeležen Svetski dan energetske efikasnosti

Nagrađivanjem najboljih učeničkih radova na temu energetske efikasnosti i takmičenjem u edukativno-zabavnoj igri „Igraj za energiju” danas je u Aleksincu obeležen Međunarodni dan energetske efikasnosti. Prvo obeležavanje ovog svetskog datuma, koje je upriličeno u Domu omladine, organizovala je lokalna samouprava, uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike i Centra za kulturu i umetnost Aleksinac.

Poruke o neophodnosti uštede energije najmlađi sugrađani, učenici aleksinačkih škola, poslali su kroz likovne radove i zanimljivo obojene obeleživače za knjige. Najbolji likovni rad imala je Anđela Nikolić, učenica osmog razreda žitkovačke škole „Vuk Karadžić”, dok su drugo i treće mesto zauzeli đaci aleksinačke škole Ljupče Nikolić”, Jovan Maksimović, učenik četvrtog razreda i Marija Milosavljević, učenica trećeg razreda. Zahvaljujući nagrađenim radovima, ove dve škole dobile su po tri kompleta igrice „Igraj za energiju” nemačke organizacije GIZ.

Energetska efikasnost

Najbolji bukmarkeri umnožavani su i deljeni učesnicima na današnjem skupu, a prva tri mesta osvojili su đaci Osnovne škole „Aca Sinadinović” iz Loćike, učenice drugog razreda isturenog odeljenja u Grejaču Jana Mitić i Leonora Redkin i Danica Živadinović, učenica petog razreda.
Za doprinos energetskoj efikasnosti na lokalu nagrađena je Mesna zajednica Vukašinovac. Predsednici sela Gordani Vasiljević zahvalnicu je uručila Marina Solunović, energetski menadžer opštine Aleksinac.

Energetska efikasnost

Na kraju su đaci pomenute tri škole iz Žitkovca, Aleksinca i Loćike odmerili svoje znanje o energetskoj efikasnosti kroz društvenu igru „Igraj za energiju”. Iako su svi đaci pokazali da poseduju određeno znanje iz ove oblasti, najbolja je bila ekipa žitkovačke osmoletke.

Današnje obeležavanje Međunarodnog dana energetske efikasnosti obogatio je i nastup učenika muzičke škole „Vladimir Đorđević”.

Više fotografija na fejsbuk stranici Radio Aleksinca 

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

nineteen + 11 =