Izborna kutija

Тринаест села добило нову власт, у два се понављају избори

Резултати избора за чланове савета месних заједница, који су одржани минулог викенда у 15 месних заједница са територије наше општине, објављени су у Службеном листу Општине Алексинац.

У Житковцу и Мозгову по седам кандидата са највише гласова изабрана су у савет месне заједнице, док ће савети месних заједница у Радевцу, Корману, Нозрини, Лужану, Љуптену, Рутевцу, Катуну, Добрујевцу и Дражевцу бројати 5 чланова, односно у Чукуровцу 3 члана.

Оно што је приметно, јесте да је у великим месним заједница излазност на изборе била мала, па је тако у Житковцу од 2188 бирача на гласање изашло 610, а у Мозгову од 1097 свега 126. У осталим месним заједницама излазност је била од 30 до 50 процената, док је највећа била у најмањој месној заједници. У Чукуровцу од 67 гласача своје представнике је бирало њих 48.

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ 9-page-003
Orientation: 1
« од 5 »

Савет месне заједнице Моравски Бујмир је на изборима имао 8 кандидата, од којих су два кандидата имали исти број гласова, па се с тога избори у тој месној заједници понављају само за те кандидате. На резултате избора у месној заједници Лознац поднет је приговор из разлога што је број гласачких листића у гласачкој кутији био већи од броја бирача који су гласали и комисија је гласање у МЗ Лознац поништила и оно ће бити поново спроведено. Комисија је одредила 25. април за понављање избора у обе месне заједнице.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × one =