Трибина о духовним трагањима и сурогатима вере

Црквена општина Алексинац, у сарадњи са Центром за културу и уметност, организује три предавања, односно „Духовне трибинеˮ на којима ће актуелни друштвени проблеми бити разматрани из угла религије.

Прва духовна трибина одржаће се сутра у сали Дома омладине са почетком у 18 сати. Тема су духовна трагања и сурогати вере, а предавачи јереј Југослав Ћурчић и др Милош Крстић, лекар онколог.

Aleksandar Srnić
Јереј Александар Срнић; фото: Хаџи Миодраг Миладиновић

‒ Она је превасходно намењена млађим слушаоцима из простог разлога што човек у одређеним годинама почиње да трага за смислом живота. У том недостатку правих одговора људи често прибегавају разноразним сурогатима вере, а врло често западају у разне зависности као што је наркоманија, алкохолизам и друге појаве које се дешавају у нашем друштву ‒ напомиње јереј Александар Срнић, модератор на сутрашњој трибини, и додаје да из тих животних искустава које као свештеници имају на терену у контакту са људима, настала је потреба да се оваква тема обради. 

Duhovne tribine plakat

На другој трибини, заказаној за 10. април, протојереј Горан Поповић и др Жељко Младеновић бавиће се практичним питањима вере, док ће се на трећој, на програму 18. априла, говорити о Христовим поукама о браку и савременом хришћанском браку. Гост треће трибине биће др Дарко Крстић, вероучитељ из Ниша.

Фото са насловне: Хаџи Миодраг Миладиновић

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 2 =