На данашњој смотри дечји и школски ансамбли Алексинца

Смотру хорова, оркестара и камерних ансамбала, коју 12. пут организује Основна музичка школа „Владимир Ђорђевић”, данас су отворили најмлађи учесници. Седам хорова и оркестара алексиначких школа, предшколске установе и Центра за културу и уметност улепшало је данашње поподне једночасовним наступом.

Најпре су на сцену изашли гимназијалци, који су уз клавирску пратњу професорке Иване Лукић отпевали нашу народну песму „Јечам жела” и светски чувени хит Леонарда Коена „Алилуја”. Мимо раније најављеног програма, Хор Алексиначке гимназије извео је и композицију „Маријо славна” владике Николаја Велимировића.

Smotra

Затим су публику поздравили најмлађи, хор ПУ „Лане”. У занимљивим костимима, раздраганих лица и уз дириговање Мирјане Видојковић извели су „Песму Св. Ћирилу и Методију” Дубравке Угарковић и „Миљено, миљено”, народну песму из Војводине у аранжману алексиначког композитора Јовице Гавриловића.

Smotra

Песму „Српкиња” Исидоре Бајић и „Хор Јевреја из опере Набуко” Ђузепе Вердија извели су чланови Хора ОМШ „Владимир Ђорђевић” уз клавирску пратњу Братислава Младеновића, а под диригентском палицом Елизабете Стојановић.

Smotra

Оркестар Основне школе „Љупче Николић” извео је композиције „Зелени рукави” непознатог аутора и „Чамац на Тиси” Дарка Краљића. Оркестром је дириговала Сузана Михаиловић.

Smotra

„Нек свуд љубав сја” и „Најлепша мама на свету”, уз клавирску пратњу професора Милана Петковића, отпевали су „Мали вокали” Центра за културу и уметност.

Smotra

Хор и оркестар школе „Љупче Николић” на данашњој смотри представио се песмом „Полазим у први разред ја”, уз музичку подршку Зорана Алексића.

Smotra

Данашњи концертни дан затворили су домаћини. Оркестар музичке школе извео је две композиције „Анастасија” у аранжману професора Братислава Младеновића и „Грамофоснки валцер” за који је аранжман урадио Марко Јеленић, актуелни директор школе.

Smotra

Сутра, 4. априла, биће одржан вечерњи концерт свих музичких ансамбала који постоје и раде на територији општине Алексинац. Љубитељи музике ће овом приликом чути Алексиначки мешовити хор „Шуматовац”, мешовити хор „Певница”, Алексиначки градски оркестар и Омладински хор Центра за културу и уметност. Гост ове манифестације биће Етно група „Нишко Зоне” из Ниша. Концерт почиње у 19 сати.

Smotra

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 + 14 =