Tri hiljade dinara za Aleksinčane i nije neka stimulacija

Broj vakcinisanih građana na području opštine Aleksinac je ispod republičkog proseka, a naročito je taj odnos poražavajući u odnosu na velike srpske gradove. Sredinom maja beogradski čelnici su objavili da je vakcinisano preko 46 odsto punoletnih građana prestonice. Na predstavljanju kampanje za imunizaciju mladih, 21. maja, premijerka Ana Brnabić je kazala da je do tada jednu dozu vakcine primilo oko 44 odsto punoletnih građana Srbije, a revakcinisano je oko 35 odsto.

Nažalost Aleksinac te brojke nije dostigao ni nakon prve sedmice u junu. Prema podacima koji su nam bili dostupni, do sada je vakcinisano blizu 39 odsto punoletnog stanovništva opštine Aleksinac, a revakcinisano, odnosno obe doze vkcine primilo je oko 30 odsto.

‒ Nisam zadovoljan, naročito nakon prvog juna. Mogu da kaže da i ova stimulacija od države od tri hiljade dinara, po nama, na teritoriji opštine Aleksinac nije dala neke velike rezultate. Bilo je pojačano interesovanje, ali ne drastično ‒ kaže dr Rodoljub Živadinović, direktor aleksinačkog Doma zdravlja, u izjavi za naš portal.

Naš sagovornik kaže da bi poželjna situacija bila kada bi se vakcinisalo 80 odsto punoletnog stanovništva. Očigledno da smo u opštini Aleksinac daleko od takvih rezultata.

Naslovna fotografija: Ilustracija (ShutterStock).

3 komentara

  1. Pa 3.000 dinara nije nikakva stimulacija za bilo koje normalno ljudsko biće da primi nešto riskantno. Da su rekli 300.000 pa da se čovek razmisli. A za 3.000 ćemo da se nasmejemo ko da smo čuli vic i nastavimo naše živote normalno.

    A veliki gradovi, logično, i treba da imaju najveći procenat vakcinisanih. Tamo se “pobeđuje korona”, a ne u Aleksincu ili Babušnici ili Velikom Šiljegovcu – tamo odakle se i širila.

    1. E baš se iz Velikog Siljegovca širila 100%. Koliko ljudi u tom selu bilo je zaraženo korona virusom da li znate?? I da li uopšte znate gde se nalazi to selo??

  2. Mozda bi trebalo da poradite na pruzanju informacija gradjanima o vakcinama i promovisanju vakcinacije a ne da uzgajate doktore antivaksere koji zastrasuju narod. Koju kampanju vodi Dom zdravlja kako bi priblizio vakcinaciju narodu?

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 × 2 =