Трећи Меморијал „Сања Павловић”: Алексинац од среде домаћин пијанистима из региона

У организацији Основне музичке школе „Владимир Ђорђевић” ове недеље биће одржано III Међународно пијанистичко такмичење – Меморијал „Сања Павловић”, на коме ће учествовати 87 такмичара из Србије, Бугарске, Хрватске, Италије, Мађарске и Северне Македоније.

Меморијал „Сања Павловић” први пут је реализован 2020. године као жеља да се на овај начин сачува успомена на прерано преминулу колегиницу, професора клавира Сању Павловић. Упркос епидемиолошкој ситуацији условљеном пандемијом вируса ковид-19, уз велико залагање организационог одбора, организовано је такмичење у дигиталном формату који је до тада било тотална непознаница за све. На Меморијалу је наступило 190 учесника из преко 20 земаља широм света. Поред учесника из Србије, наступали су и такмичари из Америке, Немачке, Италије, Португалије, Француске, Кине, земаља Балкана итд.

Такмичарски део Меморијала смештен је у три такмичарска дана. Среда и четвртак (29. и 30. март) резервисани су за наступе уживо, док је трећи дан, односно петак 31. март, резервисан за онлајн категорије. Сатница извођења и тонских проба је доступна на званичној Фејсбук страници Основне музичке школе „Владимир Ђорђевић”.

Поред такмичарског дела програма биће приређена и два концерта, један за отварање, а други за затварање овогодишњег Меморијала. Част да својим наступом отвори овогодишњи пограм III Међународног пијанистичког такмичења Меморијал „Сања Павловић” припала је младом перспективном италијанском пијанисти. Ради се о победнику првог Меморијала, а то је Andrea Simone De Nicolo. Он ће се пред овдашњом публиком представити програмом сачињеним од композиција Скарлетија, Бетовена, Листа и Шопена. Концерт ће бити одржан у среду у Великој сали Дома културе са почетком у 19 часова.

У четвртак у камерној сали у новим просторијама Музичке школе биће одржан још један концерт на коме ће наступити трио Мирјана Нешковић (виолина), Душан Кочишевић (виолончело) и Марко Богдановић (клавир). На њиховом репертоару наћи ће се композиције Феликса Менделсона и Сергеја Рахмањинова. Почетак концерта је заказан за 19 сати.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 + five =