Пројекат нове болнице при крају, ускоро топлана и базен

Пре него што се кренуло са радом по тачкама Дневног реда данашње седнице Скупштине општине, председник општине Алексинац Далибор Радичевић је одборнике известио о раду између два заседања Скупштине.

Према његовим речима, период између две седнице, од почетка године искористили су да се припреме најбоље за предстојећу сезону.

− Неки радови су у међувремену настављени, јер је било лепо време, тако да су настављени радови на санацији моста на реци Моравици, то је Гробљански мост, и настављени су радови на санацији коловоза дела улице Јужноморавских бригада у Алексинцу. Настављена је санација пословних просторија Дома културе у Алексинцу, а у међувремену су покренуте процедуре, неки уговори су већ закључени по оном Буџету који смо усвојили у децембру месецу − рекао је председник Радичевић.

Што се тиче великих пројеката које су започели у прошлој години, саме канализационе мреже и постројења за прераду отпадне воде, дошло се до тога да је део пројекта готов и правно имовинска служба потписује споразуме о праву службености за леву обалу Мораве, у међувремену стиже и за десну обалу, тако да ће се и тај део наставити да би створили могућности за извођење радова.

− Што се тиче пројекта болнице, пројекат је завршен. Било је ту проблема због зграда које су под заштитом, завршили смо и тај део. Убрзо би требало да се изда и грађевинска дозвола, а онда да идемо са даљим процедурама са извођењем − додао је Радичевић.

Председник Радичевић је на крају обавестио одборнике да су ступили у контакт са Републичком дирекцијом за имовину у вези са простором за који постије одрећени планови,  а то је изградња базена и топлане. Он је најавио да ће већ на наредној седници Скупштине да се нађе предлог за сагласност да локална самоуправа прибави део земљишта за ту намену.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × three =