Током викенда у Врњачкој Бањи: Алексинчани говорили Батине реплике

Бата Стојковић глумац чије се легендарне реплике из његових бројних филмова и данас радо цитирају, напустио нас је пре 22 године и иза себе оставио богато глумачко наслеђе. Непоновљиви Бата је био чест гост Врњачке Бање, места у коме је током викенда на пригодан, скроман и свечани начин обележена годишњица од смрти Данила Бате Стојковића (1934-2002), великана југословенског и српског глумишта.

Испред Спомен-собе врњачког Амфитеатра, који управо носи име Бате Стојковића приређен је пригодан културни програм у коме су запажено учешће имали и глумци Градског позоришта „Театар 91” из Алексинца. Алексиначки глумци су извели пар сцена из легендарних Батиних филмова, а сећања на овог филмског великана поделили су глумци Бошко Пулетић и Милан Милосављевић.

Гостовање „Театра 91” у овој српској бањи није случајност, већ наставак плодне сарадње са људима и институцијама које су задужене за културу и спорт у Врњачкој Бањи.

Алексиначки глумци осим на сцени имали су и прилику, путем укључивања, да уживо наступе у викенд јутарњем програму Прве телевизије, говорећи поједине Батине реплике.

Наступ алексиначких глумаца, који су извели једну од сцена из култног филма “Варљиво лето ’68”, можете погледати на порталу АРС видео.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × two =