Testirane osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženom vaspitačicom

U aleksinačkoj Predškolskoj ustanovi „Lane”, nakon što se saznalo da je jedna vaspitačica pozitivna na virus korona, preduzete su sve mere koje je preporučio epidemiolog iz nadležne ustanove koja brine o javnom zdravlju. Danas je testirano nekoliko odraslih osoba i jedno dete za koje se pretpostavlja da su bili u kontaktu sa obolelom vaspitačicom.

Po rečima direktorke ove ustanove Violete Popović, radnica kod koje je ustanovljeno prisustvo virusa na poslu je bila samo 11. maja i tada je u grupi bilo samo jedno dete. Navodi da su roditelji tog deteta kada su videli da je njihov naslednik sam u grupi odustali i rekli da neće ni oni da vode dete dok se ne prijavi veći broj dece. Od tada vaspitačica nije bila na poslu već je radila onlajn podršku od kuće sa roditeljima i decom koja ne dolaze.

Direktorka Violeta Popović je u razgovoru za naš medij kazala da epidemiolog nije preporučio, niti naložio zatvaranje, odnosno prestanak rada ostalih grupa i da su preduzete mere zaštite u ustanovi pozitivno ocenjene od strane tih službi.

Sutra, eventualno prekosutra, kada stignu rezultati danas testiranih osoba biće jasnije da li je još neko od radnika pozitivan na virus korona ili dete koje je bilo u grupi sa zaraženom vaspitačicom.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

fifteen + 19 =