Тестиране особе које су биле у контакту са зараженом васпитачицом

У алексиначкој Предшколској установи „Лане”, након што се сазнало да је једна васпитачица позитивна на вирус корона, предузете су све мере које је препоручио епидемиолог из надлежне установе која брине о јавном здрављу. Данас је тестирано неколико одраслих особа и једно дете за које се претпоставља да су били у контакту са оболелом васпитачицом.

По речима директорке ове установе Виолете Поповић, радница код које је установљено присуство вируса на послу је била само 11. маја и тада је у групи било само једно дете. Наводи да су родитељи тог детета када су видели да је њихов наследник сам у групи одустали и рекли да неће ни они да воде дете док се не пријави већи број деце. Од тада васпитачица није била на послу већ је радила онлајн подршку од куће са родитељима и децом која не долазе.

Директорка Виолета Поповић је у разговору за наш медиј казала да епидемиолог није препоручио, нити наложио затварање, односно престанак рада осталих група и да су предузете мере заштите у установи позитивно оцењене од стране тих служби.

Сутра, евентуално прекосутра, када стигну резултати данас тестираних особа биће јасније да ли је још неко од радника позитиван на вирус корона или дете које је било у групи са зараженом васпитачицом.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve + fourteen =