Тешичани најзад у вишем рангу

На игралишту Јастрепца у Тешици одиграна је ревијална фудбалска утакмица између Јастрепца и Мораве из Житковца, чиме је обележен пласман домаћина у виши ранг – Окружну лигу. На тај начин је стављена тачка на овогодишњи шампионат Општинске лиге, уз поштововање одлуке Фудбалског савеза Србије о начину завршетка прекинутих првенстава због корона вируса и попуњавању слободних места.

Капитену Јастрепца Урошу Миловановићу победнички пехар предао је Бобан Џунић, некадашњи играч овог клуба, иначе бивши председник нишке градске општине Палилула. Две фудбалске лопте слављеницима је уручио председник Спортског савеза општине Бојан Младеновић, док су председник и потпредседник Општинског фудбалског савеза Леонардо Матић и Бодран Марковић за вишегодишњу сарадњу у развоју фудбала доделили захвалнице клубу и његовом потпредседнику Зорану Маричићу.

− Од 11 мечева у јесењем делу шампионата Општинске лиге, чак 10 смо решили у своју корист, а једну утакмицу смо изгубили. Уз фантастичну гол-разлику од 42 дата и само 10 примљених голова и разлику од три бода у односу на другопласирану и трећепласирану екипу, освојили смо прво место и после седам година успели да се вратимо у Окружну лигу. Честитам свим играчима и члановима управе и стручног штаба на постигнутом успеху и надам се да ћемо и у вишем рангу показати овако добре резултате − казао је за наш портал потпредседник Јастрепца Зоран Маричић који је недавно челну функцију у клубу препустио младом Данијелу Радојковићу.

Иначе, у ревијалној утакмици између Јастрепца и Мораве славили су домаћини са 4:2 (2:1). Двоструки стрелац за Тешичане био је Андрија Стојановић, а по један гол постигли су Дарко Ценић и Драгомир Станковић, док су стрелци за Мораву били Предраг Ђорђевић и Слободан Јанковић.

Фотографије: Дејан Бојановић

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 5 =