Почело варљиво лето

Иако је лето календарски почело пре два дана, због временских прилика сви имају субјективни осећај да је реч о јесени. Температуре испод просека за ово доба године, уз честе и обилне падавине слабијег интензитета са повременим пљусковима, стварају осећај да је крај лета, а не почетак.

Према јутрошњим подацима на сајту Републичког хидрометеоролошког завода у Мозгову је било највише падавина и то 22,6 литра кише по метру квадратном, док је на мерном месту у Глоговици измерено пет и по литара мање. Према Јастрепцу је такође било доста уједначених падавина, јер је на мерним местима у Врћеновици и Породину забележен исти ниво падавина од 18,5 литара по метру квадратном. У Гредетину већ дужи период нема мерног места које бележи статистику за тај део општине, али и у том крају је сигурно било око 18 литара, јер је подно Великог Јастрепца, у крушевачком Рибару јутрос измерено исто колико и у осталим подјастребачким селима. Најмања цифра је у Рсовцу где је измерено скоро 10 и по литара кише.

Према прогнози, овакви временски услови ће нас дочекати и сутра ујутру, а већ од поднева се очекује престанак падавина и повећање температуре. У прогнози стоји да ће за викенд температура достићи 30 подеок на Целзијусовој скали. Међутим, у дугорочној прогнози се најављују падавине дан-два сваке наредне седмице, тако да нас највероватније очекује варљиво лето.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 + 20 =