Тако то раде сложне комшије и пријатељи

Да ни снежне падавине и ветар не могу да победе слогу, вољу и помало инат, показали су вредни грађани Великог Дреновца који су у суботу на минус 3 степена уређивали насељски пут ка цркви „Света Петка” и гробљу у овом селу.

У ову добровољну радну акцију укључило се 18 мештана који су посекли дрвеће и гране поред пута у дужини од 300 метара према црквеном храму и очистили коров, окресали гране и посекли купињаке у дужини још око 250 метара према насељском гробљу.

Еланом су пленили млади, пре свих Саша и Бојан Николић са моторним тестерама, али су им раме уз раме били и старији мештани, некадашњи акцијаши Славољуб Павловић, Драган Јовановић, Славиша Димитријевић и Братислав Митровић.

Посебна занимљивост ове акције је да су учешће узела и четири бивша директора погона Електронске индустрије, Нитекса, Илић текстила и МИН-а.

Иако је време било веома хладно и при крају акције је падао снег који је највише обрадовао најмлађе учеснике акције Анђелу и Јовану, чији је отац Саша предводио екипу тестераша, учесницима акције није било ни најмање хладно.

Разлог лежи и у послужењу од стране комшија – власника викенд кућа у Китицама, који су служили „шумадијски чај”.

Акција уређења пута трајала је од 9:30 до 14:30 сати.

На крају акције сви учесници окупили су се у црквеној кући цркве „Свете Петке” и уз још једну шољу грејане ракије договорили ново окупљање 14. фебруара на празник Светог Трифуна, када ће зарезати винову лозу и обележити Дан виноградара.

Тако то раде сложне комшије и пријатељи!

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 + 5 =