Takmičenje u košarci i basketu za učenike osnovnih i srednjih škola

Šklolsko prvenstvo u košarci i basketu 3 na 3 u organizaciji Saveza za školski sport, i uz učešće preko 200 učenika iz šest osnovnih i tri srednje škole, održano je danas u aleksinačkoj Hali sportova.

U kategoriji osnovnih škola najuspešniji košarkaši dolaze iz škole „Ljupče Nikolić“, drugoplasirani su učenici škole „Vožd Karađorđe“, a trećeplasirani učenici žitkovačke škole „Vuk Karadžić“. Uspeh košarkaša ponovili su i njihovi drugari u basketu 3 na 3. Drugo mesto u ovoj kategoriji zauzeli su učenici škole „Štojan Živković Stole“ iz Trnjana, a treće učenici škole „Vožd Karađorđe“.

Kada je reč o srednjoškolcima, najuspešnija ekipa u košarkaškom takmičenju dolazi iz Aleksinačke gimnazije. Oni su bili bolji od svojih vršnjaka iz Tehničke škole „Prota Stevan Dimitrijević“, koji su zauzeli drugo mesto. Utešnim trećim mestom morali su da se zadovolje učenici Poljoprivredne škole „Šumatovac“. Identični rezultati postignuti su i u basketu 3 na 3.

Najuspešnijim takmičarima i ekipama podeljene su medalje, pehari i zahvalnice, a organizatori su zadovoljni odzivom učenika i postignutim rezultatima.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen − 15 =