Predstavljeni radovi nastali u okviru Umetničke kolonije u Lipovcu

Radovi nastali na petoj Umetničkoj koloniji u Lipovcu, koju organizuje Književni klub „Velimir Rajić“ iz Aleksinca, predstavljeni su na sinoćnjoj književnoj večeri u Domu omladine. Kako ističe predsednica ovog kluba Aleksandra Pavlović, promociji su prisustvovali gosti iz svih gradova učesnika kolonije i dali svoj doprinos obeležavanju malog jubileja.

– Stvorili smo zaista jednu malu, vrednu umetničku porodicu, članove koji nam dolaze iz godine u godinu, ali uvek imamo i nove članove. Što se tiče kolonije, ona postoji kao umetnička, a ne kao isključivo književna, zato što imamo i umetnike drugih profila, a ne samo one koji se bave književnošću. Juče smo uspeli da prezentujemo sve radove, kako književne, tako i slikarske, umetnike koji se bave obradom drveta, umetničke fotografe, pa mogu da kažem da je to bilo jedno zaista lepo multimedijalno veče.

Iz književnog kluba najavljuju da će druženja koja se jednom nedeljno, utorkom od 18 časova, održavaju u biblioteci biti nastavljena. Već za 15. novembar zakazano je gostovanje Nenada Glišića iz Kragujevca, dok će 29. novembra Aleksinac posetiti Biljana Stanojević iz Niša.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen − 9 =