Такмичари потврдили добар рејтинг школе

Основна музичка школа „Владимир Ђорђевић” из Алексинца је управо последњим успесима на такмичењима привела крају такмичарску сезону и може се похвалити великим бројем значајних и вредних награда, које су ученици ове школе освојили преданим радом и залагањем са својим наставницима.

Андреа Илић Андрејевић

Оно што је најактуелније, јесу резултати са управо завршеног 66. Фестивала музичких и балетских школа Србије, које је ове године одржано у Бачкој Паланци. Ово такмичење, у организацији Заједнице музичких и балетских школа Србије, има републички карактер.

Богдан Миленковић

− Ове године имали смо екипу Музичке школе из Алексинца у саставу клавир, флаута, соло певање и хармоника и имали смо једну прву награду, из клавира, и три треће. У укупном пласману Музичка школа је рангирана као друга, што је нека златна средина које се држимо већ дуже време. Ово такмичење, поред републичког такмичења, представља окосницу у такмичарском календару за све музичке школе и задовољни смо постигнутим резултатима – поручио је за наш медиј Марко Јеленић, директор Основне музичке школе „Владимир Ђорђевић” из Алексинца.

Нађа Ногић

Екипу Музичке школе чинили су Андреа Илић Андрејевић, ученица IV разреда клавира у класи професора Христине Лазаревић Сутон, која је освојила прво место, Богдан Миленковић, ученик III разреда хармонике у класи професора Татјане Петканић, који је освојио трећу награду, Нађа Ногић, ученица IV разреда флауте у класи професора Кристине Пешић, добитница треће награде и Викторија Чуриловић, ученица III разреда соло певања у класи професора Милице З. Красић, која је такође освојила треће место.

Викторија Чуриловић

 

− У Смедереву је одржано такмичење које има јако дугу традицију, једно од најстаријих такмичења хармоникаша у Србији. Ове године је наш наставник Александар Станковић, наставник хармонике, био члан жирија овог такмичења и ту смо остварили учешће. Додуше, ово је такмичење само хармоникаша и неколико награда је и са овог такмичења донесено у школу – додаје Јеленић.

Са Међународног такмичења „Дани Хармонике”, одржаног у Смедереву, допутовала је једна прва награда коју је освојио Лазар Дисић, ученик IV разреда хармонике у класи наставника Александра Станковића, а са Међународног такмичења младих музичара у организацији Музичке школе „Коста Манојловић” из Земуна пристигла је и једна трећа награда и то Војина Лазовића, ванредног ученика IV разреда клавира у класи наставника Јоване Петровић.

Наставник Александар Станковић са учеником Лазаром Дисићем

До краја школске године, односно до краја јуна, Основну музичку школу у Алексинцу очекује и традиционални завршни концерт награђених ученика, на коме ће између осталог бити уручене и дипломе свим ученицима такмичарима у оквиру ове школске године, а о чему ће бити више речи у неком од наредних написа.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 + 6 =