Светосавски пут је пут хуманости

Последњу недељу јануара, која је у току, у школама обележавају као Светосавску недељу. Она ће у алексиначкој Основној школи „Вожд Карађорђе” бити обележена у складу са вредностима које је Свети Сава пропагирао, што нам је и потврдила директор ове образовне установе Маја Радоман Цветићанин.

− У духу светосавља ми смо одлучили да помогнемо лечење деце наших суграђана, а то су наши мали другари који имају потребе за сталном негом и стлном помоћи − рекла је директорка Радоман Цветићанин.

Од данас, па до петка кутија за добровољне прилоге ће бити постављена у холу Основне школе „Вожд Карађорђеˮ и сви ученици, запослени, родитељи и сарадници ове установе моћи ће да неким симболичним прилогом учине много доброг за ову децу.

− Желим уједно да искористим прилику и да свим нашим ученицима и запосленима честитам Светог Саву и да све позовем да сваки дан проведемо на светосавском путу− додала је директор Маја Радоман Цветићанин.  

Иначе, ову хуманитарну акцију школа спроводи у сарадњи са алексиначким црвеним крстом, а поред донација које су убачене у кутију могуће је и послати СМС поруку на већ добро познате бројеве.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 4 =