Епидемија у Алексинцу: Дневно преко сто заражених

Епидемијска ситуација на подручју општине Алексинац је све сложенија и свакодневно се повећава број оболелих. Јуче, првог дана ове седмице оборен је овогодишњи неславан рекорд. У алексиначким здравственим установама тестирано је 304 пацијента од којих су 142 била позитивна. Скоро свака друга тестирана особа је била заражена.

Овог понедељка је број евидентираних са вирусом корона знатно већи у односу на понедељак 17. јануар, који је са 228 тестираних и 72 заражене особе до јуче држао тај неповољни рекорд.

У прошлој седмици анализирано је 1.237 узорака и у 379 случајева откривено је присуство вируса корона. Та седмица је почела са 72 заражене особе, у уторку је било 46, у среду 63, а у четвртак 60. У петак је забележено 55 оболелих, док је викендом ситуација била нешто стабилнија. У суботу 46, а у недељу 37 новооболелих што су за нерадне дане високе бројке.

Да се ради о великој заразности  показују и статистички подаци за децембар. У том целом месецу тестиране су 3.322 особе и њих укупно 345 је било заражено. Најекстремнији дан у овом месецу је био трећи децембар када је од 131 тестиране особе заражено било 27 пацијената.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × one =