Свет графичког дизајна кроз теорију и праксу

У Галерији 2 Центра за културу и уметност јуче је одржана једнодневна двочасовна радионица графичког дизајна под слоганом „Буди креативанˮ, коју су водиле ванредни професор Анита Милић и асистент Миљана Раденковић, предавачи Факултета уметности у Нишу.

Ликовна радионица је окупила све заинтересоване младе људе, који су имали прилике да се кроз теорију и праксу упознају са графичким дизајном. У практичном делу полазници су имали прилике да креирају један од траженијих форми дигиталне графике ‒ амбиграме.

‒ Амбиграм је као одраз у огледалу. Решење које има две стране, које би могло да се протумачи или једнозначно или вишезначно. У сваком случају представља игру за оног ко се тиме бави и тиме га истиче на тржишту као нешто што је врло ексцентрично и занимљиво, самим тим га издваја од осталих знакова ‒ закључила је Анита Милић, ванредни професор Факултета уметности у Нишу. 

Радионица је имала за циљ да кроз игру едукује младе о актуелним трендовима у графичком дизајну и приближи им дигитални свет дизајна.

‒ Ова радионица је осмишљена више као игра, како за младе тако и за старе, могу и професионалци да учествују, могу и најмлађи управо због начина преношења информација и самог квалитета предавања. Тади се о томе, како сам назив радионице каже ‘be creative’, будимо креативни да и од елемената који су нам понуђени направимо једно креативно решење на основу оног што смо чули у току предавања ‒ додала је Анита Милић.

Нешто касније, од 19 сати, у Арт галерији Алексиначка публика је имала прилике да се упозна са радовима студената треће и четврте године департмана за примењене уметности Факултета уметности у Нишу. Поставка сачињена од креативних идеја дигиталног света носи назив „До-виђењаˮ.

‒ Изложба је названа ‘До виђења’ јер најављује следећи сусрет са вама. Ово није ‘довиђења’ као опроштај, већ је ‘до-виђења’ најава за наш следећи долазак. Имате прилику да видите неке трендове у графичком дизајну, како се данас раде презентације, визуелни идентитет и сајтови и шта ми изучавамо на предмету графичке комуникације на департману примењене уметности Факултета уметности у Нишу ‒ рекла је између осталог Анита Милић која је отворила ову поставку. 

Радови студената биће изложени до 24. јула.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four − 1 =