Сутра Завршни концерт ученика Музичке школе

У Основној музичкој школи „Владимир Ђорђевић” у Алексинцу, јун месец је препун активности, најпре због редовних годишњих испита које имају њени ученици, а затим и по концертној активности коју ће овог четвртка закључити управо традиционални „Завршни концерт ученика”.

На концерту ће се представити ученици са постигнутим резултатима, један део такмичара који су се остварили у протеклој школској години на републичким и међународним такмичењима и остварили извесне успехе.

− Ова година је рекордна. Наиме, чак 50 ученика је узело учешће у бројним музичким такмичењима у току године, а освојено је укупно преко 100 награда, тачније 101 награда, 100 из солистичких категорија и једна из категорије камерне музике. Од тога биле су 61 прва, 22 друге, 17 трећих награда и 2 похвале. Сва та такмичења и наше ученике представићемо на Завршном концерту – рекао је за наш портал Марко Јеленић, директор Основне музичке школе „Владимир Ђорђевић”.

„Завршни концерт ученика” биће одржан сутра, 22. јуна, у Великој сали Дома културе са почетком у 18 часова.

− На концерту наступиће само део ученика, такмичара, који ће се представити само са по једном композицијом. Све ученике наградићемо дипломама од стране школе и дипломама са такмичења, које су пристигле на адресу наше школе. Овом приликом позивам све заинтересоване да дођу и својим присуством и аплаузима подрже наше најбоље ученике и тиме им ставе до знања да су њихов рад и њихов труд признати, препознати и ван наше школе и да су значајни за нашу средину – закључио је Јеленић.

Организатор овог концерта је Основна музичка школа „Владимир Ђорђевић” у сарадњи са овдашњим Центром за културу и уметност, под покровитељством Општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen + 16 =