Група таксиста код председника

Десетак алексиначких таксиста, како је наша редакција незванично сазнала, данас је имало састанак са председником општине Далибором Радичевићем, а теме су биле поједине одреднице из Упутства за такси превоз на подручју наше општине, које је ступило на снагу крајем прошле године.

Наводно, договорено је да се припреми предлог измене мера и да се за десет дана одржи поновни састанак. Званичног саопштења од стране локалне самоуправе или таксиста није било, али нам је председник Радичевић у телефонској изјави казао да је задужио надлежне службе да му припреме извештај и предлог мера, како би се дошло до задовољавајућих решења, која би била у складу са важећим законским прописима.

Један од наших извора каже да су важећа општинска документа из ове области само усклађена са законским одредбама из 2018. године. Гласине у граду, пак кажу да се ради о различитим интересима такси превозника.

Шта је тачно, показаће наредни догађаји, али најбитније је да постоји спремност локалне самоуправе да решава и овакве проблеме. Надамо се да ће те одлуке бити, пре свега, у интересу самих грађана и пристојног такси превоза, какав заслужује ова средина.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 5 =