Сутра Сеоске игре у Трњану, у уторак Мали сајам спорта

Општинско такмичење Сеоских игара Спортског савеза Србије одржаће се сутра у Трњану. Надметања почињу у 10 сати.

Како нас је обавестио председник Спортског савеза општине Бојан Младеновић, најављено је учешће екипа из пет месних заједница. Осим Трњана, то су Врћеновица, Корман, Мозгово и Алексиначки Рудник. Екипе ће се надметати у 11 дисциплина: мали фудбал, скок удаљ из места, обарање руку, народно рвање, одбојка, шах, надвлачење конопца, надвлачење штапа, бацање камена с рамена, трка у џаковима и полигон спретности.

Победник општинског финала учествоваће на регионалном такмичењу које ће бити одржано на територији наше општине уз учешће најбољих екипа из општина Зајечар, Књажевац, Сокобања и Крушевац.

А у уторак, у склопу обележавања 5. јуна – Дана општине, у Улици књаза Милоша, одржаће се Мали сајам спорта.Спортски савез упутио је позив клубовима, спортским организацијама и савезима на узму учешће на овој традиционалној манифестацији и прикажу део својих активности.

Почетак је у 12 сати.


АНТРФИЛЕ: Лане први пут
Сеоске игре Спортског савеза Србије лане су први пут биле одржане на подручју алексиначке општине. У Житковцу су се такмичиле четири месне заједнице: Врћеновица, Тешица, Корман и Мозгово.

Победила је екипа Кормана и пласирала се на регионално такмичење које је одржано на Власинском језеру.


Насловна фотографија: Архива

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 5 =