Сутра и прекосутра: У Ражњу фрулаши, у Житковцу сатиричари

У наредна два дана у нашем окружењу биће одржане две значајне манифестације. У Житковцу сутра, у петак, 2. јула, од 19 часова у сали тамошње месне заједнице, изложбом карикатура Зорана Живковића под називом „Ручни радˮ, почињу Дани сатире „Павле Тончићˮ, које организује Удружење стваралаца у култури „Завичајˮ из Житковца. Као пратећи догађаји манифестације које ће посетиоци моћи да виде су још две изложбе, Фотографије старих зграда и кућа у Житковцу и Најлепши афоризми Павла Тончића.

Сутрадан, у суботу, 3. јула, на летњој позорници у дворишту месне заједнице, са почетком у 18 сати је свечано проглашење најуспешнијих аутора афоризма са другог Конкурса за најлепше афоризме. На овогодишњем такмичењу пријавили су се аутори из Србије, Црне Горе, Северне Македоније, Босне и Херцеговине, Републике Српске, Хрватске и Канаде. У културно-забавном програму учествује КУД „Младостˮ из Житковца.


Овогодишњи 21. Сабор фрулаша и изворног стваралаштва „Дани Саве Јеремићаˮ у Ражњу почиње сутра увече,петак 2. јул, у Порти ражањске цркве Свети Илија. На летњој позорници са почетком у 20 часова и 30 минута, свечано је отварање Сабора и вече фолклора и инструменталиста. Тада ће наступити чланови културно-уметничких друштава „Сава Јеремићˮ из Ражња и „Димитрије Котуровићˮ из Београда.

Други дан саборовања, 3. јула, започиње у 9 часова и 30 минута ликовном колонијом која се одвија у црквеној порти, а наставља се промоцијом књиге „Божији дарˮ уметника на фрули Владе Баралића из Београда. Представљање ове занимљиве публикације почеће у 13 сати у Дому културе у Ражњу.

Главно саборско вече почиње у 20 сати и 30 минута на летњој позорници у Порти тамошње цркве ревијалним наступом најбољих фрулаша Србије. Присутна публика имаће прилику да ужива и у певању Мериме Његомир, Чеде Марковића и Милене Ђукић, естрадних уметника који ће као гости манифестације наступити то вече.

Учеснике ће традиционално пратити оркестар под управом Бранимира Ђокића из Београда.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven + seventeen =