АЛЕФ: Промовисан најновији роман Бранислава Јанковића

У дворишту Завичајног музеја, у оквиру овогодишњег програма АЛЕФ-а, синоћ је одржана промоција најновијег романа Бранислава Јанковића „Зидање амбиса”.

Бранислав Јанковић рођен је у Нишу. Годинама се бавио новинарством, био је уредник и водитељ двадесет година у дописништву Радио телевизије Србије у Нишу. Члан је Српског књижевног друштва, а у свом стваралачком опусу до сада је написао и издао осам романа.

Јанковићев најтиражнији роман „Сузе Светог Николе” у неким средњим школама део је изборне лектире, а аутор је познат и по серијалу о распопу и истражитељу, Јеврему Утвићу.

Романом „Зидање амбиса” аутор нас враћа вековима уназад, када се градио манастир Високи Дечани, где се сусрећемо са различитим слојевима људи, али у средишту приче су фра Вита, бунарџија Видоје и млади Срђ са Хиландара. Свако је доведен ту са циљем да се манастир што брже сазида и ослика. Кроз њихове приче упознајемо живот, језик, нарав људи и обичаје Србије и период пре Турака.

Након промоције уследила је и дискусија о књизи и стваралаштву Бранислава Јанковића.


Вечерас, на истом месту од 20 сати говориће се о стању издаваштва у Србији, а говорник ове трибине биће Звонко Карановић, песник и дугогодишњи новинар и радио водитељ.

Петак је резервисан за представе намењене старијој публици па ће тако у дворишту музеја, од 20 сати, бити одиграна представа „Нека буде шта буде (само да је мушко)”, у којој ће се алексиначкој публици представити глумци Сандра Бугарски и Владан Савић, које смо до недавно могли гледати у серији „Игра судбине”.


 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × three =