Фали им још један папир

Почетак наплате паркирања у ужем центру Алексинца, који је најављен за данас, поново је одложен. Према претходним информацијама наплата паркирања аутомобила у двема градским зонама требало је да почне од 1. јула, међутим, Јавно комунално предузеће „Комуналне услуге” у чијем ће саставу радити паркинг служба, добило је новог в.д. директора Далибора Марковића који се већ првог дана сусрео са проблематиком паркирања у граду.

− Откако сам  јуче ступио на дужност в.д. директора Јавног комуналног предузећа ‘Комуналне услуге’, практично се упознајем са проблематиком постављања паркинг службе у Алексинцу. Оно што овог момента могу да кажем јесте да су места обезбеђена, одрађена је хоризонтална и вертикална сигнализација тако да је тај део посла завршен, међутим у предузећу није завршена сва документација у вези са контолом наплате паркирања, једноставно није донесен правилник о организацији послова у оквиру паркинг службе − каже Далибор Марковић, први човек овог предузећа и додаје да је потребно још неких десетак до петнаест дана како би и тај правни део био завршен.

Како кажу у овом предузећу, са наплатом паркирања  моглио би да крену одмах, али овог момента немају успостављење услове за вршење контроле наплате. У току овог месеца буће заврешена сва потребна документација од стране ЈКП „Комуналне услуге” како би контрола и наплата могле да крену у истом периоду. Реално је да ће то бити у оквиру овог месеца, негде у другој половини месеца јула.

− Оно што ћемо свакако урадити, јесте да ћемо пре него што крене наплата, бар недељу дана, вршити обавештавање грађана, односно власника паркираних аутомобила да од тог и тог датума креће наплата паркирања и да ће имати обавезу да од тада плаћају услуге паркирања у централном градском језгру у Алексинцу − додаје Марковић.

Иначе, што се тиче цене паркирања, оне су одређене још почетком априла на седници Општинског већа и у првој зони први сат паркирања коштаће 35 динара, а други 60. У другој зони сат паркирања стајаће 30 динара. Предложено је и да вишесатна паркинг карта, која важи за датум када је започето њено коришћење, у првој зони стаје 300, а у другој 200 динара, али целодневна 24-часовна карта коштаће 500 динара. Станари који живе у зонама паркирања имаће могућност да купе повлашћену паркинг карту која ће за прву зону месечно износити 400, а за другу 300 динара, док полугодишња претплатна карта за прву зону вреди 2.000, а за другу 1.500 динара. Годишња претплатна карта за станаре у првој зони је 4.000, а у другој 3.000 динара. Станари који имају и друго возило у власништву, могу уз додатну доплату да и за њега имају повлашћену зонирану станарску карту. За један месец би морали да издвоје 800 у првој и 600 динара у другој зони. Полугодишња претплата је 4.000 и 3.000 динара, а годишња 8.000 и 6.000 динара, зависно од зоне.

Паушалну претплатну карту за општа паркиралишта моћи ће да купе и власници аутомобила који не живе у зонама, по цени за један месец 4.000 и 2.500 динара, полугодишња у првој зони коштаће 16.000, а у другој зони 8.000 динара. Годишња претплатна паркинг карта за физичка лица у првој зони стајаће 35.000, а у другој 16.000 динара. Исте цене су и за правна лица и предузетнике, као што је и за физичка лица који нису становници центра града.

5 коментара

  1. E baš u toj ulici na slici, u Sportskoj, imamo neograničen broj “amzi”, dođe čovek i parkira nam se direktno preko trave, uništi nam cveće i travu, na potpuno neobeleženom mestu, nije uopšte ni ta strana ulice, pravo ispod drveta! Amza! Dakle šta ćemo sa njima? Kako ćemo amze da rešimo to vas pitam?

  2. “Откако сам јуче ступио на дужност в.д. директора Јавног комуналног предузећа ‘Комуналне услуге’, практично се упознајем са проблематиком постављања паркинг службе у Алексинцу.” Ovde sam prestao da čitam…..direktor došao pa se tek tada upoznaje sa problematikom, umesto da je došao na direktorsko mesto zato što upravo prethodno poznaje problematiku.
    Stručnjaci “made in Aleksinac”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 + 14 =