„Шуматовчани” освојили симпатије ћупријске публике

У порти цркве Светог Ђорђа у Ћуприји синоћ је одржан Концерт духовне и световне музике, који се одржава у част великог празника Силазак Светог духа, или Света Тројица, уједно и крсне славе Хора цркве Светог Ђорђа. Гост концерта био је Алексиначки мешовити хор „Шуматовац”.

Сарадња ова два хора успостављена је на Сретење, када је Црквени хор из Ћуприје гостовао у нашем граду на концерту поводом славе Алексиначког мешовитог хора „Шуматовац”.

Овим концертом започете су традиционалне Видовданске свечаности, које су сачињене од разноврсног садржаја и које ће трајати наредних седам дана у овом граду, а које је свечано отворила председница општине Ћуприја Јелена Ђулинац.

Алексиначки хор се тамошњој публици представио изводећи композиције „Тијело Христово”, „Бојерка”, „Заспо Јанко” и „Друга руковет” и њихов наступ је награђен великим аплаузом.

− Утисци су предивни. Домаћин је све организовао перфектно и ево, заиста, имали смо прилике да мало и причамо са људима из публике и чини ми се да смо ми домаћину оставили одличан утисак и драго нам је због тога и веома се радујемо сарадњи у будућности, која ће се сигурно наставити. Нас је ћупријска публика примила феноменално. Наш програм и то што радимо, на крају крајева ми све ово радимо из разлога да приближимо хорску и уметничку музику, па и музику инспирисану нашом народном музиком, да приближимо што већем броју људи и драго нам је да смо доживели овакву реакцију. Оваква реакција је заиста ретка и даје нам мотивацију за будући рад – сматра Димитрије Голубовић, диригент Алексиначког мешовитог хора „Шуматовац”.

Овог лета навршава се 220 година од настанка песме „Востани Сербие”, коју је написао Доситеј Обрадовић, а коју су „заједничким снагама” отпевали хор домаћина и гостију чиме је концерт приведен крају.

Након концерта уследило је неформално дружење уз музику и коктел.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve + five =