Штрајк испред Општине: Живим у сталном смраду са риком магараца под прозором

Као што је најавила пре десетак дана, незадовољна радом инспекцијских служби, односно, због наводног непоступања Општинске управе Општине Алексинац по одредбама Одлуке о условима држања домаћих животиња на територији општине Алексинац, наша суграђанка, Љиљана Петровић Дугачки, иначе дугогодишња радница Општинске управе, јутрос је испред главног улаза Општине Алекиснац отпочела штрајк глађу.

Она је у најави штрајка навела, а данас и потврдила, да ће штрајк трајати док се проблем не реши, или док физички може да издржи.

− Имам примедбе на то што се у Aлексинцу, у зони, у којој је забрањено чување животиња као што су коњи, магарци, козе, овце, свиње, чувају те животиње у неадекватним условима са енормним ђубретом, и инспекција ништа није поступила све време по томе. Односно, инспекција, како тврди,  излази, и они поступају у скалду са законом, али немају начина да реше овај проблем. То што инспекција нема начин да реши овај проблем, мени ништа не значи. Ја живим у сталном смраду, са мувама, са глодарима, риком магараца под прозором, са ненормалном дреком и галамом свакодненво, једноставно, угрожено је функционисање моје породице и мене − каже Љиљана петровић Дугачки, која од јутрос узима само воду.

Какав ће бити епилог ове приче, још увек је непознато. Да ли ће Љиљана Петровић Дугачки истрајати у својим захтевима и да ли ће инспекција наћи начин да поступи по њеним захтевима остаје да се види.

Ми смо данас добили обећање да ће медијима неко из Општинске управе дати изјаву, или саопштење за новинаре. До објављивања овог текста нико из локалне самоуправе још увек није био спреман да јавно говори о овој теми, одлажући време изјаве. Чим будемо сазнали и другу страну приче, биће објављена на нашем сајту.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × four =