Бакљада и победнички пехари: Доктори опет најбољи

Други по реду Меморијални турнир „Алекса Стојменовић” који је ове године окупио девет екипа. Највише их је било из Алексинца, четири, а то су Доктори, Kлинци 33, Малишани и Дрим-тим, и по једна из Сокобање (КМФ Озрен), Радевца (Полет), Бобовишта (Пиране), Трњана (Борац) и Јасења (Сви за једног).

На Стадиону за мале спортове „Младост” („Таш”) најпре су одигране две полуфиналне утакмице. У првом мечу Доктори су били убедљиви против Полета и славили са 4:0, а у другом Клинци 33 су са 4:2 савладали Дрим-тим. У утакмици за треће место Полет је убедљиво тријумфовао против Дрим-тима, победивши са 5:1.

Уследила је бакљада, а онда и велико финале у коме су одмериле снаге две алексиначке екипе, Доктори и Клинци 33. У неизвесној утакмици, Доктори су ипак били бољи и заслужено тријумфовали са 3:2.

За освојено прво место Доктори су награђени новчаном наградом од 70.000 динара, другопласирани Клинци 33 добили 40.000, док Полет за треће место добио 30.000 динара. Осим новчаних награда, екипе и најбољи појединци су награђен и пехарима које је обезбедио Спортски савез општине.

Титулу најбољег играча турнира понео је Никола Стојановић из победничке екипе, најбољи стрелац са девет погодака је Мартин Ристић (Клинци 33), док је за најбољег голмана проглашен Никола Пешаковић (Полет). Најбољи актери турнира награђени су пехарима и бежичним звучницима.

За суђење на турниру ваучерима су награђени: Слађан Марковић, Марко Дабарчић, Стефан Голубовић и Василије Алексић.

Све награде уручила је мајка покојног Алексе, Драгана Николић.

− Захваљујем спонзорима, појединцима, Спортском савезу, Спортско-рекеативном центру и свима који су учествовали у овој манифестацији и дали допринос да све протекне у најбољем реду. Хвала, наравно, и публици.Трудићемо се да Алексино име живи кроз овај турнир и да из године у годину радимо оно што је он највише волео, а то је да играмо фудбал − изјавио је један од организатора турнира, Никола Костић.


Други тријумф Доктора

Доктори су и прошле године били победници Меморијала „Алекса Стојменовић”. Друго место освојила је екипа Ћукс #33, а треће житковачка Морава.

И лане и ове године на турниру је учествовао исти број екипа – девет.


Фотографије: Михајло Илић

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − 16 =