Алексинчанка најавила штрајк глађу

Незадовољна радом инспекцијских служби, односно, како је у Допису, предатом челницима алексиначке локалне самоуправе навела, да због наводног непоступања Општинске управе Општине Алексинац по одредбама Одлуке о условима држања домаћих животиња на територији општине Алексинац, наша суграђанка, Љиљана Петровић Дугачки, најавила је штрајк глађу од 8. јула.

Ова дугогодишња радница Општинске управе наводи у поменутом допису да је писала, молила, преклињала, свађала се и добијала обећања да ће њен проблем бити решен, али за сада ништа од тих договoра.

Љиљанин проблем је, како наводи, да се у урбаном делу Алексинца, где је општинском одлуком забрањено чување копитара, чувају животиње у неадекватним условима. Наводно, тренутно има коња, магараца, свиња, гусака и смрад је несносан. Толики, да, нити може прозоре да отвори, нити да седи на тераси. Како још наводи, у породици има непокретну мајку, која воли да седи на тераси, два унучета који воле да се играју у дворишту, али је то углавном немогуће, јер је смрад од ђубрета, које је по целом дворишту, а у објектима и више од пола метра. Син и снаха се љуте, јер не могу да седну на терасу. Све због тог смрада и мува, те ће се са децом одселити.

Њени захтеви су да Општинска управа општине Алексинац преко својих надлежних служби спроведе одредбе одлуке и на прописан начин уклони коње и магарце из дворишта у улици Кнеза Лазара број 1, уклони вишак свих других животиња из наведеног дворишта, уклони ђубре из дворишта, наложи изградња објекта за чување дозвољеног броја животиња у складу са одлуком, наложи изградњу осочне јаме и редовно прати надзирани субјект као високоризичан за понављање прекршаја.

Како Љиљана каже у допису, не тражи ништа преко везе, ван закона и одлука, већ да се само поштује и спроведе одлука коју је донела Скупштина општине Алексинац.

Поред послатих дописа медијима, ова незадовољна суграђанка је доставила и фотографије које наводно потврђују њене тврдње.

4 коментара

 1. Radite nešto inspekcijo sram vas bilo! Rešavajte ovoj ženi ovaj horor! I ne samo to, radite! Za vaš nerad ima cela zemlja da čuje sada!

 2. Ima li zakona u Srbiji?
  Ima.
  Ko poštuje te zakone?
  Jedino aleksinacki inspektori.
  Podrška nesavjesnim inspektorima i oni treba da žive.
  Za njihovu djecu.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − 13 =