Брђанка као Вудсток: Кербер узбуркао масу, ово је требало Алексинцу

Ни након завршетка мото скупа, који је одржан за викенд, узбуђење код Алексинчана не јењава, а позитивни коментари пристижу са свих страна. Фотографије са члановима Атомског склоништа, Кербера и бајкерима из бројних мото-клубова преплавиле су друштвене мреже, а појавио се и велики бој видео-снимака који дочарава део атмосфере. Ипак, ни фотографије ни видео-снимци не могу у пуном смислу приказати оно што се овог викенда догађало на Брђанци.

– Брђанка је као Вудсток ових дана. Одлична организација, одлично место за овакав догађај! – један је од коментара на фејсбуку. 

Две вечери мото скупа посетиоци су уживали у музичком делу програма који су организовали алексиначки бајкери у част 30. рођендана свог мото клуба „Бели анђеоˮ. Према неким незваничним подацима, Брђанком је продефиловало око седам хиљада људи.

Након што се после прве вечери пронело по граду да су бајкери направили догађај за памћење, другог дана скупа, по некој слободној процени, било је чак дупло више посетилаца.

– Овај мото скуп је доказ да Алексинац има простор за разне манифестације током лета. И то феноменалан простор. Ово је за сада одлична ствар, и честитке на целокупној организацији – написао је један корисник на фејсбуку. 

 

Најупечатљивији и најпосећенији део мото скупа био је концерт групе Кербер, па је током њиховог наступа плато на Брђанки постао и помало тесан. Позитивна енергија прштала је и са бине и у маси, а присном односу извођача и публике вероватно је допринело што је један од чланова бенда Алексинчанин.

– Једна од бољих организација, коју је подржала Општина Алексинац финансијски и организационо. Добре манифестације су увек прихваћене иако неки нису могли да спавају, као што пишу. Али ово је права ствар за афирмацију Алексинца у свет, јер на скупу је било учесника из десетак земаља Европе. Зато све честитке Општини Алексинац и организаторима који су се баш потрудили, а богами и учествовали много чиме у овој светској манифестацији – само је један у мору позитивних коментара на фејсбуку. 

За свој 30. рођендан „бели анђелиˮ добили су и химну, као поклон „Riffˮ бенда из Ћићевца који је врхунском свирком забављао публику обе вечери. У једном тренутку су им се и бајкери придружили на сцени, што је изазвало овације и радост у публици.

Организатор је добио и похвалу од оних који су имали прилике да након скупа прошетају Брђанком, да су све вратили у претходно стање и да је после толико посетилаца парк остао чист. Охрабрујуће је и то што је међу публиком примећен велики број младих људи, који су искрено уживали у квалитетној музици.

Скуп бајкера завршен је јуче, када су Алексинчани испратили своје колеге из седамдесетак мото-клубова, а после свега остаје жеља да локална самоуправа препозна организаторске способности бајкера и да финансијски подржи и наредне скупове.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 19 =