Stefanu sve počasti

Pod pokroviteljstvom Skupštine opštine sinoć je u Jasenju održano tradicionalno takmičenje pevača amatera  pod nazivom “Čuvam ovce dole u Jasenje”. Pred nekoliko stotina gledalaca i žirijem, kome je predsedavao estradni umetnik Dragoslav Mihajlović Kanarinac, nastupilo je pet vokalnih solista.

Pobedničku titulu žiri je dodelio Stefanu Mitiću iz Jasenja, drugi je Miloš Ranđelović iz Rutevca, a treći Stefan Petrović iz Donje Trnave. Dodeljene su i dve specijalne nagrade i to  Nataliji Đorđević iz Vukašinovca i Milici Stanković iz Praskovča.

Ovom prilikom nastupili su i članovi folklornog ansambla Kulturno-umetničkog društva „Merak“ iz Vukašinovca, koji su se predstavili spletovima narodnih igara iz Pčinje i Bele Palanke.

Kao i prethodna, i ovogodišnje, 37. po redu,  takmičenje organizovala je mesna zajednica, a manifestaciju je otvorio Milija Miletić, narodni poslanik iz Svrljiga.

U revijalnom delu manifestacije nastupili su i članovi Kulturno-umetničkog društva “Merak” iz Vukašinovca, koji su izveli splet igara iz Pčinje i Bele Palanke

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 5 =