Nova škola na starim temeljima

Radovi na rekonstrukciji i adaptaciji zgrade Osnovne škole „Vožd Karađorđe“ su zbog razloga proceduralne prirode, umesto u julu, kako je bilo najavljeno, počeli 14. avgusta i trajaće narednih 120 dana. Za ovu investiciju, koja podrazumeva kompletnu sanaciju škole, Vlada Republike Srbije izdvojila je 62 miliona dinara.

Nakon završetka radova, dobićemo novu školu na starim temeljima, poručuje direktor Veljković

Prema rečima direktora škole Milana Veljkovića, nakon završetka svih radova predviđenih projektom,  Osnovna škola „Vožd Karađorđe“ će biti praktično nova škola na starim temeljima i da su time stvoreni uslovi da se već izdvojena sredstva lokalne samouprave za sanaciju krova, sada usmere drugim školama na teritoriji opštine.

I pored aktuelnih radova, nova školska godina će početi na vreme, a direktor Veljković ističe da je pronađeno rešenje kako da se i u takvim uslovima  nastava odvija nesmetano.

– Niži razredi naše škole će novu školsku godinu započeti u svojoj školi, a ideja nam je da viši razredi, zbog radova na lameli u kojoj oni izvode nastavu, tokom predstojećeg perioda nastavu pohađaju u zgradi Aleksinačke gimnazije – kaže Veljković i napominje da za to postoji saglasnost direktora Koste Crnčevića.

“Vožd” će narednih 120 dana biti veliko gradilište

Veljković kaže da će o svemu ovome obavestiti resorno ministarstvo i Školsku upravu u Nišu i očekuje da konačnu odluku o tome donese lokalna samouprava na jednoj od sednica lokalnog parlamenta ili Opštinskog veća.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − 4 =