Počeli radovi na rekonstrukciji porodilišta u Opštoj bolnici u Aleksincu

Danas su počeli radovi na rekonstrukciji porodilišta u aleksinačkoj Opštoj bolnici, koji će trajati u naredna 3 meseca. Sudeći po onome što smo saznali od prvog čoveka Opšte bolnice dr Gorana Vidića, do kraja godine Aleksinac će dobiti jedno od najsavremenijih porodilišta u Srbiji. Pored građevinskih radova, na odeljenju će biti zanovljena i neophodna tehnička oprema. Celokupna investicija iznosiće 33 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz fondacije “Dragica Nikolić”.

 – Ovim planom je predviđeno da se radi celokupna rekonstrukcija porodilišta, što znači da će i porođajna, i pripremna sala, kao i stacionarni deo biti renovirani. Dobićemo i nove instalacije i nove krevete – poručuje doktor Vidić.

U ovom periodu trudnice iz opštine Aleksinac upućivaće se u Niš, a porođaji hitnih slučajeva obavljaće se u Aleksincu, pošto je, prema rečima direktora, operaciona sala porodilišta u funkciji.

 – Sve žene koje imaju planirane termine biće poslate u Niš, a mi organizujemo dežurstva ginekologa i kompletne ekipe u slučaju hitnih porođaja, to jest carskih rezova. Građani mogu da budu mirni, jer neće biti nikakvih iznenađenja. Bez obzira na to što porodilište neće raditi, mi smo spremni za hitne slučajeve, ukoliko do njih dođe – dodaje naš sagovornik.

U novonastaloj situaciji i odeljenje ginekologije radiće smanjenim kapacitetom pa iz ove ustanove apeluju na građane da budu strpljivi, jer će se nakon ovih radova dobiti savremeno porodilište.

U Aleksinačkom porodilištu u naredna tri meseca radiće se samo hitni carski rezovi, kaže direktor Opšte bolnice doktor Goran Vidić

– Ostala ginekološka služba radiće normalno, opet koliko je moguće. Mi ćemo primati na lečenje sve žene kojima je to potrebno, ali treba imati u vidu da je ginekologija sa porodilištem jedinstvena celina. Iako je porodilište izdvojeno u drugo krilo zgrade, biće buke i prašine zbog radova, pa ćemo i na odeljenju ginekologije smanjiti obim radova – navodi direktor Opšte bolnice u Aleksincu doktor Goran Vidić.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 5 =