Штефанек у Алексинцу: Верујте у своје снове

‒ Будите упорни и марљиви, верујте у оно што радите и верујте у своје снове. Јер, ако будете веровали у те снове они ће се кад-тад остварити. Ја сам сањао да будем олимпијски шампион и светски првак и оба сна су ми се остварила. У 29. години сам био првак света, у 31. олимпијски шампион. Као један од најстаријих олимпијских шампиона после Другог светског рата, ушао сам међу пет најстаријих олимпијских шампиона у историји који су са преко 30 година стигли до олимпијског трона.

Ово је, између осталог, рекао Давор Штефанек, председник Спортског савеза Србије, приликом данашење посете Алексинцу. Заједно са председником општине Ненадом Станковићем, Штефанек је обишао Халу спортова и поделио три гарнитуре дресова за млађе селекције и лопте за кошарку, фудбал и рукомет. У Хали спортова госте су дочекали представници најмлађих селекција: кошаркашице Напретка, рукометашице Алексинца и фудбалери житковачке Мораве, Рудара са Алексиначког Рудника и Вукова из Алексинца.

‒ Времена се мењају и деца нису као раније. Јако мало њих се бави спортом, телефони и компјутери су одвукли децу ван сала, терена и борилишта и нама је сада задатак да их вратимо у сале, а један од начина је да им обезбеђујемо добре услове за рад ‒ истакао је Штефанек обраћајући се младим спортистима.

Председник општине Ненад Станковић изразио је задовољство што је Штефанек за непуне две године већ други пут у посети граду на Моравици.

‒ Спортски савез Србије, наравно, подржава спорт у читавој Републици Србији, а ми у Алексинцу се трудимо да смо напреднији у развоју спорта и да се што већи број наше омладине бави спортом. Овом приликом наши гости су могли да чују добру вест да је Кошаркашки клуб Напредак изборио пласман у Суперлигу и ми Алексинчани смо поносни на тај успех и драго нам је због тога. Данас је била прилика да се Штефанек сусретне са младим спортистима, он је очигледно популаран, њега воли омладина и баш је права особа за популаризацију спорта ‒ казао је Станковић.

Осим Штефанека, у делегацији која је данас посетила Алексинац били су и генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић и проф. др Ненад Ђурђевић, један од твораца Закона о спорту.


Пријем код председника Општине

О стању у спортским колективима и активностима Спортског савеза општине било је речи на састанку код председника општине Ненада Станковића. Осим гостију из Београда, овом скупу присуствовали су председник и генерални секретар Спортског савеза општине Бојан Младеновић и Јован Живић, народни посланик Далибор Радичевић и начелник Општинске управе Дејан Милошевић.


Више фотографија на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two − 2 =