Станковић: Грађани су казали да смо добро радили

Председник Општинског одбора СНС у Алексинцу и актуелни председник општине Ненад Станковић је, у разговорима за медије, изразио задовољство постигнутим резултатима на локалним изборима истакавши да су кампању обележили вирус корона и ванредно стање и да је она вођена из два дела, што није било једноставно.

Станковић сматра да, по излазности и резултатима, Алексинац није мимо Републике Србије и по подацима са којима располаже Српска напредна странка, од 44.414 уписаних бирача своје гласачко право искористило је 22.431 или 54,16 одсто грађана. Од тога неважећих је било 819 листића или 3,65 одсто. Напредњаци су израчунали да би њима требало да припадне преко 70 одсто одборничких места или 29 мандата.

– По резултатима Српске напредне странке, локална листа је освојила 60,52 процената подршке грађана и ми смо са таквим резултатима и таквом подршком грађана задовољни. Тиме су нам грађани упутили поруку да смо задњих година добро радили и да треба да наставимо да и даље радимо у том истом правцу. Сачекаћемо Општинску изборну комисију и радно тело да се појаве са званичним подацима, али по рачуници Српске напредне странке ради се о 29 одборничких мандата – каже Станковић. 

У алексиначком СНС се за сада не изјашњавају да ли ће самостално да владају или са још неком политичком групацијом која је освојила одборничке мандате, поштујући ставове врха странке и њеног првог човека.

– Сачекаћемо пре свега да председник Републике Србије, па и председник Српске напредне странке, обави своје државничке посете светским државама које су планиране још раније. Неумесно и некоректно је када домаћин није ту да се било какве комбинаторике праве. Биће времена за разговоре, али сачекаћемо пре свега повратак председника Републике, па и наше одлуке у том смислу у Алексинцу биће део укупне политике коју води Александар Вучић и као председник Републике и као председник Српске напредне странке – категоричан је Станковић. 

Актуелни председник општине Алексинац Ненад Станковић на питање о могућностима да он поново буде на челу локалне самоуправе каже да ту тему треба оставити за унутарстраначке разговоре и договоре, након чега ће се знати одлука Општинског одбора, али и страначких органа који су надлежнији и важнији од општинског.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × two =