Социјалисти у Алексинцу нису незадовољни резултатом

У Општинском одбору СПС у Алексинцу, досадашњем коалиционом партнеру СНС у вршењу локалне власти, кажу да је Српска напредна странка генерално у свим општинама однела апсолутно победу и показала своју доминацију на политичкој сцени Србије. Постигнутим резултатима на недељним локалним изборима, на којима су наступили заједно са Јединственом Србијом, углавном су задовољни.

– Ми у Алексинцу не можемо да не будемо незадовољни нашим резултатима, далеко смо изнад републичког просека и то показује да су социјалисти били препознатљиви у протеклим годинама у свом раду и постојању уопште у општини Алексинац. Оно што нас даље очекује је да сумирамо и анализирамо резултате по местима. Да видимо како је и шта је, нека анализа за унутарстраначке потребе и за наше неке одлуке – каже Чедомир Ракић, председник ОО СПС у Алексинцу и актуелни заменик председника општине. 

Када говори о односима у будућем сазиву општинског парламента, о томе ко ће бити власт, а ко опозиција, наш саговорник каже да то зависи од Српске напредне странке, а да су они спремни да раде у интересу грађана.

– Што се тиче неких даљих корака то зависи пре свега од Српске напредне странке којој ја овом приликом честитам на апсолутној победи. Да ли ћемо разговарати о некој коалицији то зависи само од њих и социјалисти су спремни да разговарају и да буду део онога што се тиче пре свега интереса грађана и договора о неким даљим корацима у будућности – поручио је Ракић.

Говорећи конкретно о освојеним гласовима казао је да ће, према подацима којима располажу, имати осам одборника у Скупштини општине и да је то неки еквивалент са досадашњих 11, колико су имали у претходном сазиву, с обзиром да је и укупан број одборника у парламенту смањен за неких 30 процената.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 + 5 =