Sredstva iz lokalnog budžeta za po dva pokušaja vantelesne oplodnje, odlučili većnici

Članovi Opštinskog veća opštine Aleksinac na današnjoj sednici podržali su predlog kojim se korisnicima finansijske pomoći za vantelesnu oplodnju sa područja naše opštine omogućuje da sredstva iz lokalnog budžeta dobiju za dva pokušaja veštačke oplodnje, umesto jednog, što je do sada bio slučaj.

Opštinska vlada pozitivno se izjasnila i o izmeni odluke o auto-taksi prevozu putnika po kojoj se bliže određuju uslovi za obavljanje ove delatnosti, a u cilju sprečavanja rada neregistrovanih prevoznika i poboljšanja rada taksi službe. Izmene se odnose na nove podatke koje treba da sadrži legitimacija taksi vozila. Konačnu reč o ovim dokumentima daće odbornici Skupštine opštine Aleksinac na narednom zasedanju.

Većnici su danas usvojili i Zaključak o davanju na korišćenje deset poslovnih prostora političkim subjektima u zgradi bivšeg Komiteta. Političke partije će ove prostorije moći da koriste uz minimalan zakup, dok će potrošnju električne energije i komunalne usluge plaćati sopstvenim sredstvima. Kako je rečeno, politička grupacija “Dosta je bilo” imala je pravo na prostorije, ali je njihova centrala odgovorila da nisu zainteresovani jer nemaju opštinski odbor u Aleksincu.DSC_0807

Opštinsko veće je prihvatilo i Dopunu rešenja o finansiranju sportskih kolektiva, jer je zbog tehničke greške u prethodnom rešenju izostavljen Fudbalski klub “Pobeda” iz Jakovlja, kojoj je nadležna Komisija opredelila 190 hiljada dinara.

Većnici su se pozitivno izjasnili i kada je u pitanju predlog Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Aleksinac za 2017. godinu, koji predviđa podsticajna sredstva iz lokalnog budžeta u visini od 11 miliona dinara. Nakon što se o ovom predlogu pozitivno izjasni i Ministarstvo poljoprivrede Republike Srbije, biće raspisan javni poziv za poljoprivrednike.

Zasedanje je završeno usvajanjem vansudskih poravnanja sa građanima koje su ujeli psi lutalice, kojih je bilo šest, a za njih će iz opštinskog budžeta ovoga puta biti izdvojeno nešto više od četvrt miliona dinara.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 4 =