“Pomahnitali” o žrtvama selfi kulture i odnosu virtuelnog i realnog života

U velikoj sali Doma kulture u Aleksincu sutra od 20 časova glumci beogradskog Teatra „Carte blanche“ odigraće predstavu „Pomahnitali“. Ova društveno angažovana predstava posvećena je žrtvama tzv. selfi kulture i odnosu realnog i vurtuelnog života, a na sceni će zaigrati Miloš Đorđević i Tatjana Kecman, koja potpisuje tekst i režiju ovog komada.

U svakoj od scena protagonisti završavaju sa nervnim slomom zbog nekih trivijalnih problema svakodnevnice, a na kraju dana kao utehu i beg od realnosti okače selfi na kome sve izgleda savršeno, u najkraćem bi se moglo reći o predstavi.

– To je jedna duhovita, žustra, dinamična priča u kojoj su glavni akteri dvoje mladih ljudi. Sve se, u stvari, vrti oko toga ko su žrtve selfi kulture i ljudi koji su postali opsednuti formom, to jest statusnim simbolima, brendovima. U toj trci neko ima više, neko manje uspeha, nekom to znači, nekom ne. Uglavnom, protagonisti u svim tim scenama završavaju sa nekakvim nervnim slomovima zbog običnih, banalnih problema koje nosi svaki život – pojašnjava stručna saradnica u Centru za kulturu i umetnost u Aleksincu Marina Biorac.

Cena ulaznice za predstavu „Pomahnitali“ je 300 dinara, a za kupovinu deset i više karata 200 dinara.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 − 3 =