Србин из Лос Анђелеса излаже у Алексинцу

Центар за културу и уметност биће домаћин несвакидашње интерактивне изложбе младог аутора из Лос Анђелеса, а пореклом из Србије, Milli2nd-a (Милисекунд). Изложба због тренутне епидемиолошке ситуације неће имати свечано отварање, али ће од сутра, 24. новембра, бити доступна за заинтересоване посетиоце.

Поставка носи назив „5 прича”, и представља аудио-визуелну изложбу која доноси приче које су промениле аутора и његов поглед на свет, приказане кроз пет инструмената који ће дати аудио и визуелни садржај посетиоцу. А како је изложба интерактивне природе, посетиоци ће директо бити повезани са радовима.


Уметник који користи псеудоним Milli2nd, рођен је у Смедереву 1998. године. На позив да се дошколује, отишао је у Калифорнију где је матурирао, а своје школовање наставио је на Санта Моника колеџу, на смеру филмска продукција. Познат је по кратим видео-формама у којима експериментише комбиновањем звукова, а које су доступне на друштвеним мрежама.

Међу највећим инспирацијама су му Лејди Гага, Марина Абрамовић и бенд Дафт Пунк, због којих је одлучио да носи маску, по којој је и препознатљив, а у питању је стаклена пирамида која представља огледало његове уметности публици. Тренутно је фокусиран на продукцију поп, треп и ИДиЕм музике и причање прича.

Живи и ствара у Лос Анђелесу.


Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen + 17 =