СПС у Алексинцу обележио годишњицу

Општински одбор Социјалистичке партије Србије у Алексинцу је у суботу 29. октобра, седницом и свечаним пријемом обележио годишњицу оснивања. У име алексиначких социјалиста, чланове, симпатизере и госте поздравио је председник одбора Чедомир Ракић, који је истакао да, славећи 32 године постојања, ово није само празник који обележавају, већ и обавеза да наставе даље да раде, не само у интересу партије којој припадају већ и свих грађана Србије.

Он је напоменуо да је СПС настао у једном тешком тренутку за државу, и да је кроз свој рад, било то да је у власти или у опозицији, наставио да брани интересе грађана и отаџбине. По његовом мишљењу, на тај начин је Социјалистичка партија опстала и постала озбиљан фактор у политичком животу државе, али и у општини Алексинац. Ракић се осврнуо и на успешну партнерску сарадњу са Српском напредном странком.

− Дугорочно стратешко партнерство Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије и подршка коју грађани указују је потврда да је политика коју ми заступамо заиста у најбољем интересу грађана и да је Србија на правом путу. У тешким временима увек је било битно како се кормило држи, односно у чијим је рукама кормило, ко га води и ко је спреман да се хвата укоштац са свим изазовима. Због тога, Социјалистичка партија Србије је спремна да преузме још већу одговорнст за доношење одлука и да настави овим путем − казао је Ракић.

Он се осврнуо и на партнерство ових странака, када је у питању нова Републичка Влада.

− Српска напредна странка и Социјалистичка партија Србије заиста имају једно квалитетно партнерство, чинећи нову Владу Републике Србије, показујући јединство у доношењу одлука, можда и у најтежим тренуцима, не само за Србију већ за цео свет. Тим путем ће свакако и Александар Вучић, као председник Републике Србије и наш председник Ивица Дачић као први потпредседник Владе и министар иностраних послова, наставити да заједничким снагама воде ову државу у овим изазовним временима. Таква ситуација је и на локалу. Мислим да је досадшња сарадња и Општинског одбора СНС-а и Општинског одбора СПС-а била врло коректна и да ћемо тако наставити, заједнички у будућности – поручио је лидер алексиначких социјалиста.

Међу гостима на пријему је била и делегација ОО СНС, коју је предводио председник општине Далибор Радичевић, председник ОО ДСС и одборник у Општинском парламенту, Иван Димић и представник ОО Јединствене Србије Марјан Ракић, иначе актуелни члан општинског парламента.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 − 3 =