Sportska oprema za fiskulturne sale u Trnjanu i Žitkovcu

Osnovnim školama u Trnjanu i Žitkovcu juče su uručeni sportski rekviziti i lopte, donacija Ministarstva za omladinu i sport. Reč je o projektu opremanja fiskulturnih sala sportskim rekvizitima i loptama koji u okviru Nacionalne strategije za razvoj fizičkog vežbanja i školskog sporta sprovode pomenuto ministarstvo i Savez za školski sport Srbije. Ovom donacijom fiskulturne sale u Trnjanu i Žitkovcu bogatije su za košarkaške table, odbojkaške mreže, rukometne golove i veliki broj lopti za fudbal, rukomet, odbojku i košarku.

Fiskulturna sala trnjanske škole sagrađena je 2013. godine po najvišim standardima ali još uvek nije dovoljno opremljena pa je ova donacija sa velikom radošću dočekana u ovoj školi.

– Zahvaljujem se Ministarstvu i Savezu za školski sport naše opštine na ovoj donaciji jer će oprema koju smo dobili biti od velikog značaja za mladu populaciju koja u današnjim okolnostima više vremena provodi uz kompjutere i društvene mreže nego na sportskim terenima i fiskulturnim salama. Sport pruža mladima mogućnost za zdravo razvijanje i odrastanje i samo sport omogućava zdrav život – kaže direktor OŠ „Stojan Živković Stole” Saša Anđelković.

Žitkovačka škola je prema rečima direktora Milana Dinića dobila dve table, mrežu za odbojku, dva rukometna gola i po deset košarkaških, odbojkaških, rukometnih i fudbalskih lopti.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

five × five =