Спортска опрема за фискултурне сале у Трњану и Житковцу

Основним школама у Трњану и Житковцу јуче су уручени спортски реквизити и лопте, донација Министарства за омладину и спорт. Реч је о пројекту опремања фискултурних сала спортским реквизитима и лоптама који у оквиру Националне стратегије за развој физичког вежбања и школског спорта спроводе поменуто министарство и Савез за школски спорт Србије. Овом донацијом фискултурне сале у Трњану и Житковцу богатије су за кошаркашке табле, одбојкашке мреже, рукометне голове и велики број лопти за фудбал, рукомет, одбојку и кошарку.

Фискултурна сала трњанске школе саграђена је 2013. године по највишим стандардима али још увек није довољно опремљена па је ова донација са великом радошћу дочекана у овој школи.

– Захваљујем се Министарству и Савезу за школски спорт наше општине на овој донацији јер ће опрема коју смо добили бити од великог значаја за младу популацију која у данашњим околностима више времена проводи уз компјутере и друштвене мреже него на спортским теренима и фискултурним салама. Спорт пружа младима могућност за здраво развијање и одрастање и само спорт омогућава здрав живот – каже директор ОШ „Стојан Живковић Столе” Саша Анђелковић.

Житковачка школа је према речима директора Милана Динића добила две табле, мрежу за одбојку, два рукометна гола и по десет кошаркашких, одбојкашких, рукометних и фудбалских лопти.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five − 1 =