Спортска надметања у оквиру Дечије недеље

Четврти дан Дечије недеље отпочео је на Градском стадиону и на Стадиону за мале спортове „Младостˮ, познатијем као „Ташˮ. Уз топло данашње сунце и такмичарски дух, млади спортисти били су спремни да освоје победничке награде и друже се са својим вршњацима.

Ученици основних школа наше општине, као и деца предшколског узраста опробали су се у разним спортским дисциплинама. Ученици првог и другог разреда и деца предшколског узраста су своје снаге одмерили у трчању на Стадиону на стази дужине од 50м. Девојчице трећег и четвртог разреда такмичиле су се у дисциплини „Између две ватреˮ, а дечаци у малом фудбалу. Ученици од петог до осмог разреда, такође су одмерили снаге у фудбалу.

После такмичења у трчању, мали спортисти дошли су до „Ташаˮ како би испратили жреб. Убрзо након што су сазнали ко ће бити у противничким екипама, у пуној снази и вештој организацији су заузели своја места на терену и тако је отпчело такмичење у малом фудбалу. Упоредо са том утакмицом, девојчице су се такмичиле у игри ,,Између две ватреˮ. Тактичком игром, уз подршку својих учитеља и наставника, као и гласних и верних навијача, овај спортски дан Дечије недеље је протекао у веселом, здравом и спортском духу, а ученици су поносно прославили своје победе у дисциплинама у којима су се такмичили.

Спортски дан је протекао у организацији Савеза за школски спорт, Спртског савеза општине Алексинац, Фудбалског савеза општине Алексинац и Црвеног крста Алексинац.

Осим спортских дружења, у овом дану била је организована посета Завичајном музеју у Алексинцу, као и позоришна представа у Дому културе „Послала ме мамаˮ.

За сутра је најављена позоришна представа „Школа за кловновеˮ која ће бити изведена од 11 сати у Основној школи „Стојан Живковић- Столеˮ у Трњану.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven − eight =