Липовац: У недељу отварање виа ферате

Новосаграђена Виа ферата – Липовац, а ради се, у ствари о обезбеђеној планинарској стази на стенама у близини средњевековног манастира Свети Стефан и Установе за одмор и рекреацију деце, биће отворена у недељу . Тада ће у Установи у Липовцу у 10 сати бити одржана пригодна свечаност, а након свечаности гости ће моћи да се и лично опробају у пењању на виа ферату.

Како је раније изјавио председник Планинарско-скијашког клуба „Брђанка” Немања Анђелковић, изградња виа ферате је значајна за целу планинарску заједницу, али и за припаднике Министарства одбране и Министарства унутрашњих послова. Овај нови садржај треба да обогати туристичку понуду овог краја и повећа број гостију.

Иначе, иницијативу за изградњу виа ферате покренули су чланови ПСК „Брђанка”: Они су осмислили пројекат „Пут слободе–Виа ферата Липовац” који је подржало Министарство одбране Републике Србије.

Вредност пројекта износи 920.355 динара, од чега је Министарство одбране издвојило 799.635 динара, а остатак је обезбеђен из донација.

Фотографије: ПСК Брђанка

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven + fourteen =