Šoštar: Uključiti što više dece u sport

U Hali sportova u Aleksincu  danas je otvoren prvi Mali sajam sporta, kao uveritra u manifestaciju Sajam sporta 2017, koja će se održati  na Beogradskom sajmu, u  hali 1, od 24. do 26. novembra 2017. godine. Otvaranju sajma prisustvovao je i predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar koji za naš radio ističe da je u ovom trenutku najvažnije da se što više dece bar rekreativno bavi sportom. To će biti od izuzetnog značaja kako za njihov psihofizički rast i razvoj, tako i na polju socijalizacije, poručuje.

-Da li će svi oni koji nakon ove manifestacije krenu da se bave sportom biti šampioni, to je pitanje koje je vrlo teško ne za mene, nego i za one trenere koji budu radili sa njima. Ali najvažnije je da počnu da se bave sportom, da uđu u sport, jer to jeste nešto što je dobro i lepo, tu stiču ogroman krug prijatelja u nekoj ranijoj adolescentskoj dobi, mnogo se brže socijalizuju, a i pravilno razvijaju. To je suštinski interes jedne ovakve akcije, da se deca uključe u sport i da počnu da se bave sportom – naglašava on.

Šoštar se danas susreo i sa predstavnicima lokalne samouprave povodom otvaranja sportskog mini sajma. U razgovoru sa njima naveo je da Sportski savez Srbije ima dobru saradnju sa Sportskim savezom opštine Aleksinac i da je manifestacija koja se danas održava u našem gradu rezultat te saradnje. On je dodao da je zadatak sportskih organizacija da privuku što više dece u svoje klubove, a političke strukture društva bi trebalo da sve to omoguće na finansijskom planu.

– Finansije su svuda problem, ne samo u Aleksincu. Ali kada se napravi dobra organizacija i strategija rada i razvoja, i kada se ide tim putem, mislim da mogu da se očekuju i neki dobri sportski rezultati. Najvažnije je da se deca uključe, to je baza i to je suština. Mislim da je broj klubova koji je prisutan na teritoriji opštine Aleksinac zaista zadovoljavajući i veoma dobar, a da je dva posto lokalnog budžeta, koliko se odvaja za finansiranje sporta, iznad proseka u Srbiji, pa samo tako treba nastaviti – smatra prvi čovek Sportskog saveza Srbije.

Aleksandar Šoštar susreo se danas i sa predstavnicima lokalne samouprave

Predsednik Stanković istakao je da Aleksinac ima razvijen sportski život, a da se lokalna samouprava uvek trudi da određenim sredstvima podrži klubove na teritoriji opštine koji okupljaju veliki broj mladih. Sastanku su prisustvovali i potpredsednik opštine Čedomir Rakić i načelnik Odeljenja za opštu upravu i društvenu delatnost Dragan Jovanović, kao i predstavnici Sportskog saveza opštine Aleksinac. Zaključak svih učesnika je da Aleksincu nedostaje gradski bazen koji bi se koristio za vodene sportove, kao i da treba podstaći i podržati mlade da se u što većoj meri bave sportom i da se na taj način sklone sa ulice.

Mali sajam sporta organizovali su Sportski  savez Srbije, Sportski  savez aleksinačke opštine i Opština Aleksinac, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen − eight =